Oct. 31, 2012

Jag har massor jag vill skriva men jag kan inte få mina tankar till ord.

Oct. 31, 2012

Skött mig bra men har ångest för massa annat
Ironin i mitt liv tuggar mig i röven, verkligen!


Oct. 31, 2012




Gym

Nu ska jag ta min tjocka rumpa och gå iväg till gymmet och bränna lite fett!
Jag har förövrigt lagt upp ett träningsschema inför veckan.
Måndag: Innebanndy
Tisdag: Gymma samt en liten promenad till polisen
Onsdag: Ridning
Torsdag:Gymma
Fredag: Jobbar i stallet + promenad
Lördag: Promenad
Söndag: Gymma

Nu kör jag! Måste sluta röka också, någon som har något tips?


Always be your shelf unless your can be a unicorn











THEN BE A UNICORN!

Oct. 29, 2012




Innebandy

Då har man varit och spelat innebandy med några vänner.
Kände mig sugen på att vräka i mig av frallorna som ligger i skafferiet men istället blev det en skål med hallon, Stevia, Pysallium, en halv banan och lite kakao. Är helt klart mycket bättre än massa ost och smör och när jag väl börjat kan jag ju inte sluta så ett bra aktivt val!
Nu är det jag som ska bli smal, finns inte ursäkter i världen längre.


StayStrong

Fråga dig själv innan du äter: Hur hungrig är jag?
Vad kommer att kännas bra i min mage?
Hur kommer denna mat få mig att känna när jag ätit den?
Hur ofta låter jag mina känslor styra? Vad är det för lust eller längtan som jag på detta sätt försöker döva?
Vad är det jag äter när jag överäter? När överäter jag?
Vad är det för känslor som kommer upp när jag äter?
I vilka situationer är jag extra sugen?

Fylla

Om jag säger att jag ballade ut totalt igår är det verkligen ingen överdrift.. Hej ångest! Går och drar något gammalt över mig..

Högskoleprovet

Då ska jag strax iväg och skriva det förbannade högskoleprovet. Jag kommer verkligen inte att klara det, skulle ha tränat mer!
Jag är så himlans körd..

Hets

Mycket värre än så här blir det verkligen inte!
Jag är verkligen värdelös!

Trälim

Har köpt lim för helgens maskerad för att kanske kunna få ihop en någorlunda sminkning. Men tror ni att det går att laga en trasig människa med någon så simpelt som trälim?
Självklart inte, men tänk om.
Om det gick skulle jag laga mitt huvud, känns som om att allt är helt upp och ned där inne, som efter en tornado irrar jag runt efter bitar som ska passa varandra men utan resultat. Och om jag råkar hitta två delar som ska sitta ihop så har de ramlat isär och tappats bort lagom till dess att jag hittar en tredje.
Att laga en trasig människa med lim kanske inte är det optimala men just nu känns det dock ändå som en mycket lockande idé.

Kyla

Burrh! riktigt kallt det börjar bli ute nu. Har redan avverkat ett pass på häst ryggen idag och sedan iväg och mockade lite åt finaste hästen. Nu blir det att vara hundvakt åt pappas fina vovve samt kanske åka iväg och skjuta lite luftgevär.
Blir en dag med full fart idag!
Till måndagen börjar jag hårdträna, nu kan jag inte vara sjuk och ligga och dega längre. Men mitt löfte med grönsaker istället för pasta går faktiskt över förväntan!

Livets små frågor

Tänk vad mycket man undrat över i sitt liv. Saker som i vissa perioder varit något riktigt stort betyder nu längta inget alls.
Så mitt liv, kommer det att betyda något för någon människa när jag gått bort? Kommer mina fotspår finnas kvar?
Det hoppas jag, jag önskar jag vore den människa jag vill.

Försöker att bara andas

Nyligen vaknat efter en natt med mardrömmar, drömde om människor som jagade mig och skulle låsa in mig. De var vita och råttliknande i ansiktena, de var miljoner av dem. När den drömmen äntligen var över drömde jag att jag var hos läkaren, och hans ord ekar i min skalle än, du kan inte bli smal du är dömd att misslyckas!
Jag sprang genom sjukhusets alla korridorer med människor som skrattade åt mig, ja till och med väggarna hån log.
Men troligtvis har han rätt, jag kan inte för jag är allt för värdelös.


Fetma

Blev ridning idag sen hem och åt fiskbullar med lite mos och massa sallad, kändes ju ganska bra! den var jag självklart tvungen att slänga i mig massa glass,. En människa som är värdelösare än mig lär man inte hitta någonstans på hela jorden!
Så nu blir det ännu ett besök på toaletten men fingrarna i halsen.
Är väl jäkligt dumt egentligen men vad ska jag göra då? Ligga i ångest hela natten känns ju inte direkt som ett jätte mycket trevligare alternativ.
Jag måste verkligen lära mig att ta kontrollen, men den kampen känns för tillfället helt omöjlig att klara!
Tänk om jag ändå bara kunde låta bli att äta! Åhh hemska jag,. Man får/ska inte önska att man har en sjukdom som anorexia men tyvärr är det så att jag gör det.. På riktigt faktiskt!!

Leva utan orsak

Känns som jag gör det, finns ingen anledning för mig att vara här. Fetar mig hela dagarna och har ingen motivation över huvudtaget.
kan jag inte något.. Men nu ska jag hetsa klart choklad och sen ta ett besök på toaletten! värdelösa kvinna!!

Ständigt sjuk

Då var jag förkyld som ett as, igen! Och med förkylningen kommer samman som ett brev på posten så även om jag kanske inte är så sjuk kan jag inte röra mig utan att hosta halvt ihjäl mig.. Så jag ligger på soffan och trycker i mig massa skit och hoppas på att bli frisk, som att det skulle hjälpa..
Jag kommer att förbli fet, för alltid!
Patetisk och äcklig som jag är tänker jag nu deppa ännu lite mer..

Vi lever så låt oss leva!

Blev ett pass på gymmet i morse sen när jag kom hem så slocknade jag som ett ljus på soffan. Sov till halv tre, mindre tid att tänka på mat så det är väl bra!
Idag har jag ätit två plommon, fiskbullar med sallad och en liiiten bit mos. Men då jag nu ska fara iväg till stallet så känns det som att dagen kommer att bli riktigt bra faktiskt!

Så länge jag andas hoppas jag

Händerna luktar spyor
Halsen svider
Magen krampar
Jag men jag är åtminstone inte mätt längre!

Du är himlen jag föll från den dag

Idag blev det en promenad men redan efter 20 minuter kände jag att jag hade fått skavsår.. Jag får alltid skavsår, verkligen jämt! men jag fortsatte åtminstone 20 minuter till så det blev åtminstone 40 minuter rask promenad, senare blir det innebandy med några vänner så blir ju några fler kalorier brända där! Till frukost blev det en skyr, en halv avokado och en dl provivablåbär.
Nu ska jag duscha och sedan fara iväg på lite jobb samt drömma lite till om smalhet.

Snabbt inlägg

Ångesten idag är på en okontrollerad nivå kan jag lova, men fina pojken finns bredvid mig trots att jag skäller och hyperventilerar om vart annat. Förstår inte varför han stannar hos mig, han är värd så grymt mycket bättre än mig.
Den enda riktiga maten idag blev fiskbullar och sallad en ny favorit faktiskt. Jag har tänkt att försöka byta ut text pasta mot riven morot och liknande. Men tänker inte förbjuda mig själv för då får jag ett så groteskt behov av just det.
Nu kommer pojken shit, förlåt för att inlägget blev en total oreda!

Höst

Sommaren i all sin ära men det är något speciellt med hösten.
Träden förvandlas till vacka färgsprakande underverk, kylan kryper inpå och man får använda den där slitna, stora ylle tröjan från mormor.
Att tända ljus i hela lägenheten och ta ett varmt bad.
När man sitter med fina vänner och dricker thé i skenet av värmeljus och pratar efter en skön promenad i höstkylan.
Det är faktiskt ganska svårslaget! Jag anser att alla årstider har sin charm men då den mörka och kalla tiden av året är så mycket längre än den ljusa och varma delen hinner man lätt att tröttna på kyla och rusk.
Eller vad är eran uppfattning om våra trots allt ganska spektakulära årstider?

sent

Träna rumpan av mig? Jo visst gick väl till gymmet en liten sväng i morse men jag känner mig verkligen inte kry.. Så blev lite halv hjärtat men bättre än inget! Gick hem och åt en kolossal frukost som bestod av ägg, yoghurt,
avokado och smörgås men det blev oxå dagens enda måltid, ganska bra tycker jag!
Blev ju dock filmkväll med finaste vännerna och då slank det ner en hel del godis men det känns ändå överkomligt.
Idag på barn kalaset hände världens mest bisarra sak! Men det tänker jag berätta om imorgon för nu är klockan snart två och jag ska upp klockan sju imorgon.. Underbart med min obefintliga morgonpigghet. Hoppas morgondagen bjuder på fint höstväder för då
ska jag ta mig en långpromenad i det jag skulle kalla för det ultimata promenad vädret!

Ännmera jobb

Idag slutade jag på ena stället klockan åtta och började i stallet klockan nio! Det är bra med pengar samt att i stallet rör jag mig hela tiden och då jag inte tog med någon lunch så har jag ingen möjlighet att äta! Hihi två flugor i en smäll!
Men jag hann äta frukost i morse vilket bestod av 2 skivor hembakat bröd och en mugg svart thé. Så idag känns det bra än så länge iaf. Men ska träna införhögskoleprovet med en kompis i kväll så antagligen blir det väl lite intag där, men jag kan ju alltid försöka dra med henne på en liten promenad, bättre än inget!
I helgen ska pojken bort på jobb så jag tänkte träna rumpan av mig på lördag, ska försöka gå till gymmet två gånger, med pojken på. morgonen och själv på natten/kvällen. Jag. behöver få upp min kondition rejält, verkligen!
Snart fyller jag år också, hela 19 stycken har jag samlat på mig, inte så dåligt där;D
Men födelsedagar betyder kalorier! kalorier betyder fetma och ett annat ord för fetma är mitt namn!
Men det finns en sak som är bra, jag tycker inte om gräddigatårtor, blä! Så det blir alltid smörgåstårta som jag gör själv och då kan jag se till att det inte blir de mest kaliririka ingrediensrena! Ganska smidigt faktiskt!:)

På jobb

Idag har jag jobbat på två olika ställen och det känns riktigt bra!
Maten har dock gått helt åt helvete!
Frukost: två clementiner
Hets: 4 smörgåsar
lunch: En kexchoklad
Middag: potatis-purjolök soppa
vitlöksbröd
en dl fullkornsris
veg schnitzel
sallad
glass med varma bär

Underbart eller så.. Mamma bjöd på 3 trerättersmiddag så det förstörde allt. kändes inte som det var någon idé att fortsätta nu. vill bara ge upp allt.

kul!

Jävlar vad roligt att blogg.se appen inte har laddat upp ett enda av mina inlägg!
Fan! Värdelösa kvinna! Har btw gått upp3 kg! Hur gick det till liksom? Skjut mig!

Äntligen?

Höll på att svimma bland vännerna idag.. Grät och hela baletten. Deras reaktion var att tvinga i mig en banan, något lär de ju börja märka? Och ja de tvingade i mig den, mosade fen mot mina tänder mrb jag lyckades smuggla undan en bit i BHn och kastade 1/4 av den så fick i mig halva.
Annars känns livet rätt kasst och meningslöst faktiskt.

Intag

Gårdagens intag (varning för äckel!)
Ett halvt avokadoskal fyllt med räk-avokado-grädfilsröra
1,5 broccolipotatis potatis halvor fylda med potatis och broccoliröra
1/4 rödspättefile
En liten skål pannacotta (typ 2msk)
En liten bit choklad kaka
Lite bär
Sen massa godis och chips till bion!!
Fy fan äckel äckel!
Gårdagens ut
Gymmade i en timme
Red lektion på 50 min

Jag kommer förbli fet i all evighet!

Utkast: Oct. 03, 2012

Jag har ångest och vill verkligen bara dö! Men nu ska jag rida, tigtha kläder vill jag verkligen ha nu. Skit..

Att Öka Förbränningen!

1. Mejeriprodukter

Kvinnor som åt mycket kalcium brände mer fett och kalorier än andra, enligt en studie i American Journal of Clinical Nutrition. Försök därför att få i dig mejeriprodukter i dagens alla mål.

2. Proteiner

Personer som fick 40 procent av sina dagliga kalorier från protein förlorade betydligt mer kroppsfett än de som bara fick 15 procent av sina kalorier från protein, enligt en studie från Skidmore College. Så satsa på kött, ägg och bönor.

3. Starta hårt, avsluta lätt

Cyklister som startade sitt träningspass intensivt, och som sedan trappade ner,  brände 23 procent mer fett än de som började med låg intensitet och sedan ökade. Det visar forskning från College of New Jersey.

4. Kaffe

Koffeinet i drygt två koppar kaffe ökar din ämnesomsättning i minst en och en halv timme efteråt, enligt forskning från Skidmore College. Men om du lägger till socker eller grädde minskar effekten.

5. Starta dagen med fullkorn

Den som äter fulkorn till frukost har visat sig bränna mer fett under dagen än den som äter frukost med snabba kolhydrater, menar brittiska forskare.

6. Träna i intervaller

Kvinnor som cyklade i intervaller under 20 minuter brände tre gånger så mycket fett som de som cyklade i en och samma takt i 40 minuter, enligt en studie från University of New South Wales.

7. Promenera med stavar

Stavgång kan öka din förbränning med 20 procent jämfört med vanliga promenader, enligt Cooper Institute i Dallas.

8. Aerobic – eller annan träning

Ett aerobicpass på 40 minuter gör att din kropp förbränner kalorier på en högre nivå under nästan ett helt dygn efteråt, enligt en studie från University of Alabama i Birmingham. Så försök klämma in någon form av träning under veckan, förutom vardagsmotionen.

9. Klä dig casual

Din klädsel kan avgöra hur mycket du rör på dig under en dag. En studie från University of Wisconsin visar att personer som bar jeans eller annan ledig klädsel gick 491 fler steg under en dag, jämfört med dem med ”finare” klädsel, exempelvis högklackat. Om du bär klackar på jobbet, byt skor på lunchen och gå en promenad.

10. Drick grönt te

Grönt te kan öka din ämnesomsättning med fyra procent, enligt schweiziska forskare. Drick tre koppar om dagen för bästa resultat.

11. Lyft vikter

Styrketräning ökar din ämnesomsättning under hela dagen, även när du sitter stilla, enligt forskare från Tufts University. Sikta på 30 minuter, tre gånger i veckan.

12. Använd mer olivolja

Personer som åt mycket enkelomättat fett (som olivolja och avokado) brände mer fett än personer som åt en kost rik på mättat fett, visar en australiensisk studie.

13. Träna med din Ipod…

Den som lyssnade på musik under träningspasset tappade mer vikt och kroppsfett – och jobbade mer konsekvent än de som inte lyssnade på musik, enligt forskare vid Fairleigh Dickinson University.

14 … Och byt ut din spellista.

Byt ut låtarna i din musikspelare lite då och då – så kommer du att träna hårdare och snabbare – och samtidigt bränna mer kalorier och fett, visar en studie vid universitetet i Kansas. Du blir mer peppad av musik du tycker om, så ta bort låtarna du börjar tröttna på.

15. Träna uppför

Glöm platta löpband och promenader. Öka i stället lutningen på bandet och hitta en promenadrunda som går upp- och nedför. 30 minuters promenad i två procents lutning brände 12 procent mer kalorier, och 5 procents lutning nästan 35 procent mer, enligt College of St Scholastica i Minnesota.

Källa: Health.com

Av: Anna Sundesten
Bild: Thinkstock

 

intag

Gårdagensintag

En smörgås
5 msk ris och grönsaksgryta
3 chokladbitar 
1 riskaka
2 msk ris och makrill 
 
Chokladen och riskakan var helt onödiga men annars följde jag min plan mycket bra. Idag blir det både gym och ett pass på ridskolan. 
Det lär behövas för mamma ska dra med mig ut på lunch idag och sen ska vi som sagt på bio ikväll.

Tom i skallen, tom i hjärtat

Då har ännu en dag slösats bort. Har inte gjort något mer än att sitta och glo på tv. 
Har ju visserligen inte ätit mer än en smörgås så har väl inte gått hrlt åt H men det har varit fint väder så en liten promenad hade väl inte skadat. 
Min rygg känns idag faktiskt riktigt bra så imorgon blir det en runda på gymmet, FY vad skönt det ska bli! Har saknat det faktiskt. Dessutom ska jag på bio med kompisar så då slinker det garanterat ned någon liten sötsak men får hålla mig sysselsatt imorgon så jag inte äter och så gymmet på morgonen så ska det nog gå det här också!
Nu ska jag laga mig lite mat, och vänta på pojken som snart kommer hem från jobbet.
 

Paus

Blev visst en oplanerad bloggpaus. Saken är den att det händer så enormt mycket just nu. Min underbara Pojk och jag har haft det mycket jobbigt ett tag, vilket har lett till att jag mått dåligt och tagit up det gamla självskade beteendet. 
Sen har jag varit sjuk samt så har min rygg gått av eller något för jag har haft så enormt ont. 
Så jag har alltså hetsat för att få bort den psykiska smärtan, skärt mig för att få bort fettet (vilket fungerade si så där) och detta resulterade alltså i ännu mer hets. Så här såg de första 5 dagarna av bloggfrihet ut, antar att jag gick upp ungefär hundra kilo.
De andra dagarna har jag faktiskt skött maten helt okej, slutat äta när jag är mätt bara tagit en potion osv, lite godis har slingt ned men inte okontrollerat mycket. Det känns ganska bra att jag har orkat lyssna på kroppen men jag känner mig fetare än någonsin. 
Oktober ska bli en bra månad har jag bestämt! Där allt som äts ska skrivas här!
Gårdagens intag blev

En skyr
En avokado
Potatisbullar
Några oliver
50 g fetaost
 
Känns ändå ganska okej, kunde ha struntat i fetaosten och oliverna men det var ju helt klart bättre än chipsen och godiset som stod på bordet.