Nov. 28, 2012

Jobbar häcken av mig i stallet. Minst två timmars promenad iform av ledning var dag och en massa slit förövrigt. Maten går väl okej, varken mer eller mindre. Skulle väl egentligen äta lite mindre men då skulle jag verkligen inge orka de långa dagarna här. Ikväll blir det även ridlektion, får väl se om jag ramlar av och bryter nacken för att jag somnat på hästryggen.. Kan ju alltid hoppas.


Nov. 26, 2012

Förlåt för att jag är så dålig på att skriva här men jobbar ganska så mycket så är sliten. Men på onsdag lovar jag att det ska bli bättre!

Nov. 24, 2012

Fasta sedan klockan tolv idag och ska fortsätta tills måndag morgon. Kommer klara det, har bestämt mig!


Nov. 23, 2012

Urinvägsinfektion igen.. FML!

Nov. 22, 2012

Då har jag ätit min lunch då och jag blev mätt, inte för mätt inte för lite utan helt lagom.

Nov. 22, 2012

Nu ska jag iväg och jobba. Orkar inte äta någon frukost men tar med mig en apelsin. Blir inte allt för många kalorier och det gillar vi!
Har nästan aldrig någon aptit direkt på morgonen heller, blir mest illamående av mat då.


Nov. 21, 2012

Maten har gått precis som planerat plus en apelsin.
Men nu ska vi tydligen se på film med grannarna och vi se på film och de ska köpa snacks, jag får alltså inte bestämma. Ingen ligth dryck inget som jag brukar fixa vid film tittandet. Känns riktigt jobbigt, känner verkligen hur ångesten kommer galopperande. Kontroll freak jag vet.

Men om jag ska kunna få de benen så kan man inte vräka i sig massa skit. Det är den hårda sanningen.

Nov. 21, 2012




Nov. 21, 2012

Har varit och ridit och efter det blev det frukost. Tycker om att äta frukost, en stadig frukost gör så att jag inte hetsar lika lätt. Ett ägg, en dl med lättfil/Stevia/Bär och en smörgås. Sånt där fullkornsbröd som enbart består av massa frön. När jag äter det står jag mig fram tills middagen så då tjänar jag in de kalorierna på att jag inte orkar lunch samt att jag inte hetsar på kvällen.




Nov. 20, 2012

värdelös, värdelös, värdelös!
Nu ska jag glamoröst nog gå på toa och få bort det mycket äckliga som ligger i min mage och blir till fett på min kropp.


Nov. 20, 2012



Säger det mesta, typ allt.

Nov. 20, 2012

Huvudvärken tog över. La mig och sov istället för att gå till gymmet, höll på att spy när jag drog upp gardinerna så blev att hoppa ner i sängen igen. Faktiskt ganska skönt måste jag säga.
Snart ska jag iväg och jobba några timmar, har verkligen ingen lust..

Nov. 20, 2012

Om en kvart ska jag iväg till gymmet,

15 minuter och jag ligger i sängen än. Drömde en hemsk dröm inatt och har världens ångest. Pojken har gått till jobbet men jag skulle mer än gärna ha honom här, han är min trygghet.


Nov. 19, 2012

vad skönt det är när man har sprungit som en galning efter en boll. Är slut i både kropp och själ.
Imorgon blir det ett pass på gymmet, på onsdag en privatlektion, på torsdag gym sen får vi se hur jag gör på fredag, söndag blir det ridning och jobb i stallet ska även försöka att fasta från lördag kväll till söndag kväll alltså ca 24 timmar beroende på hur sent på lördag jag äter. Men jag har inte bestämt mig än dock.

måndag

Då var det en ny vecka igen, underbar... Känner mig livlös på något sätt, men samtidigt ganska glad. Är nog egentligen bara väldigt trött då jag sover på hel knasiga tider. Smatidigt som jag är lite små förkyld, undrar hur länge det ska hålla i sig? 
Igår var jag och pojken och handlade julklappar så nu är ALLA julklappar köpta, innan första december det är garanterat rekord för mig. Känns mycket bra vill jag påstå.
Ikväll blir det en timmes innebandyspelande annars har jag inget planerat. 

Nov. 16, 2012

Förlåt för dålig uppdatering igår men jag hade fullt upp för pojken och jag förlovade oss nämligen! Underbart!

Nov. 15, 2012

Har sådan ångest att jag vill kräkas! Och jag vet egentligen inte varför..

Nov. 14, 2012

Idag har jag även tagit tag i kaloriräknandet igen, ligger på -224 nu. Känslan är riktigt bra fast jag är ändå inte glad, har nog med vädret att göra. När jag kommer hem ska jag tända ljus över allt äta lite sen krypa ner i ett varmt bubbligt bad!
Imorgon kommer det att ske något stort men vad får ni veta på Fredag ;D

Nov. 14, 2012

Idag blir det fullt upp, ska rida privatlektion sen blir det upp till fina hästen och ut och klättra med henne, för hand alltså. sen ikväll blir det ytterligare en ridlektion dock i grupp. Här ska det brännas kalorier!


Utkast: Nov. 13, 2012

Sa jag hets?

Sanningens lögn

Jag försöker bygga en bro med ord. Jag försöker dra upp saningens rötter med tron att det ska hjälpa. Hjälpa en trasig kropp att läka. Hjälpa en trasig hjärna att minnas. En tro jag byggt upp för mig själv men inser var gång att det är en lögn. Det gör för ont, så jag låter rötterna ligga kvar under marken och gro lite till. Men bara tills dess att jag blivit tillräckligt stark. Den dagen ska jag dra upp rötterna. Men just nu orkar jag inte. Jag klarar bara inte av det, det går inte. 

Vår tid på jorden

En liten stund lever vi på jorden men spåren försöker vi få att sitta kvar för alltid. Vi vill göra saker för att människorna som vi en dag lämnar kvar ska komma ihåg oss och prata om oss så att vi lever vidare. Vi gör saker för att bli ihåg komna istället för att göra dem för att det är något vi mår bra av eller som förgyller vår dag. Vi bygger upp vår tillvaro på vad andra tycker ska göra en lycklig och vad som förväntas av en själv istället för att se till vad man själv behöver eller önskar. Detta beskriver Villhelm Moberg i sin roman Din stund på jorden. Han beskriver en ångest som han känner för att han har det ”perfekta” livet utan att känna lyckan som han anser att det borde ge honom.

Att bygga ett liv på andra människors förväntningar tror jag kan leda en i graven. Pressen på lycka utifrån får en att må dåligt för att man inte känner den lycka som man tycker krävs av en.

Ändå beskrivs inte paradiset med materiella saker utan med frid, med ett inre lugn och lycka. Bilden visar det bibliska paradiset och detta tror jag är något som de flestas bild av paradistet bygger på. Och om man frågar människor vad de anser lycka är så svarar de ganska sällan att det är att ha så mycket materiella saker så man inte vet vart man ska göra av allt, utan att det är att må bra och göra det man vill och att vara fri. Ändå lever vi i ett begär efter att hävda oss i saker och deras pris.

Jag hade en gång en önskan. Det var juletider och hetsen runt julklappar var igång då mina närmaste vänner frågade vad jag önskade mig i julklapp och när de fick mitt svar såg de ganska förvånade ut. Jag vill ha en paket fri jul, istället för paket vill jag umgås med alla mina nära och bara ha det trevligt. Och dessutom är det mycket mer miljövänligt att inte köpa bara för köpandets skull. Man ger gåvor med avsikt att visa att man bryr sig men man vill bry sig om så många så det blir bara opersonligt. Klart att man blir glad över det man får men kommer du ihåg alla julklappar i fjol? nej, det tror jag inte det är många som gör. Men om man istället bestämmer att ta en vänn-helg där man gör roliga saker tex om man leker olika lekar, lagar mat eller kanske gör ansiktsmasker. Det är bara fantasin som sätter gränser men det viktiga är att man gör nåt tillsammans. Det är sådant som man kommer ihåg i år efter åt, och det skapar samhörighet och lycka. Alla tyckte det var en bra idé men så klart blev det inget av med detta jag fick flyktiga ursäkter med att det skulle bli krångligt och att det skulle ta lång tid att utföra. Jag log åt svaren och tänkte att tid finns det alltid bara man orkar ta sig det. För visst är det så, du har tid till allt men vad du hinner med beror helt på hur du prioriterar, väljer du att istället för att umgås med din familj jobba nästan hela dygnen för att få pengar till den där super fina bilen (som du måste jobba ännu mer för att kunna köra) så är valet ditt men då kanske du får stå där med skägget i brevlådan sen, då du står där med din stora bil och utan familj, för den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket. Då har det materiella gått före lyckan och det som man borde värna mest om i hela världen är de människor man har runt om sig och som man älskar.

Men hur blev det så här då? Bibeln säger att det startade redan med de första människorna (alltså Eva och Adam) då Adam lät sig frestas av ormen i Edens lustgård. Kanske är det så att det ligger i människans natur att vilja ha mer än vad hon egentligen kan ha, kanske är det så att vi alltid levt på detta sätt men efter som att nu lever med en mycket högre standard så märks detta tydligare. Kanske känner vi att vi har så mycket tid att vi inte sätter värde på den. Men tiden tar för alla slut någon gång. Hur vill man bli ihågkommen? Som den bästa föräldern i hela världen eller som den som jobbade mest på hela kontoret. Jag vet i alla fall vad jag skulle välja, vet du?

 

 


Nov. 12, 2012

Idag ska jag försöka mig på en fasta,

hur nu det ska gå. Men det lär ju inte vara helt omöjligt.
Jag måste verkligen sluta att tvivla på mig själv hela tiden! Klart jag klarar en fasta det har jag gjort hur många gånger som helst förut! Fast det var innan pojken kom in i mitt liv. Hur som helst så blir det en fasta idag samt iväg och Gymma alldeles strax, all tid jag slipper vara hemma är bra!

Finaly

Hemma.
Katten har levt apa under helgen. Sopor i hela lägenheten, trasiga ljuslyktor över allt. Borta bra men hemma bäst!
 

Nov. 11, 2012

Ångest samt 25 mils bilkörning..
Skjut mig!

Nov. 10, 2012

Min syster är gravid och jag äter för två..

Nov. 10, 2012

Jag kommer väga tre ton efter den här helgen! Men vad gör det om hundra år? En hel jävla massa skulle jag kunna påstå! Fet och äcklig är vad jag är!


Nov. 10, 2012

Idag blir det lite shopping samt körning av lite pollar:)

Mitt hjärta är rött viken färg har ditt?

Det är något som ligger mig vartmt om hjärtat och som jag har ganska klara åsikter om hur jag tycket att vårat Sverige bör vara för att ALLA ska ha det bra och inte bara de som har höga löner och anses som "viktiga".
Som den situation som de gamla i vårat samhälle nu lever i, det dras ned på allt för dem. Mamma jobbade på ett äldreboende och det har gått så långt att de inte ens fick ha deras egen matsal att samlas i på julafton för att det kostade för mycket. Hur långt får det gå då? Ska man kunna behandla de människor som, byggt upp ladet, på detta sätt? De har jobbat och slitit hela sina liv, betalat sin skatt och dragit sitt strå till stacken borde då inte de få lite tillbaka nu när deras kroppar är gamla och de inte längre orkar?
Sen sitter det politiker med "fallskärmar" på hutlösa belopp, som de får när det avgått/fått sparken. Är inte det helt bakvänt? Man kan festa upp våra skatte pengar, inte ens skatteverket har koll på vad de ska göra. Har det inte gått lite för långt? 
Under åren som gått har den nya riksdagen förstört det som under lång tid har byggts upp i vårt kära land nämligen en trygghet. Att veta att man kan bli sjuk utan att man ska behöva gå från hus och hem, att alla har samma rättigheter samt skyldigheter. 
Jag tycker åtminstonde att vi borde kämpa tillsammans för att få bort de stora klyftorna i samhället inte arbeta hårt för att göra dem större. För ingen kedja är någonsin starkare än den svagaste länken, det får man inte glömma!
 
 

Stevia

En fråga: Kan man använda stevia som man använder socker tex i en kladdkaka? 

Nov. 09, 2012

Då ska jag snart fara till stallet då, har precis vaknat och för en gångs skull har jag haft en dröm fri natt vilket märks mycket piggare än vad jag brukar vara när jag vaknar:)

Nov. 09, 2012

Dagen slutade på knä framför toaletten.. Sämst i världen är vad jag är!


Nov. 08, 2012

Idag har jag skött mig bra! var och gymmade imorse och nu har jag varit i stallet. Red visserligen inte men mockade och gjorde lite annat som hör till och det är ju betydligt bättre än att sitta hemma i soffan! Under helgen ska jag åka hem till min syster så då blir det troligtvis mycket tyst här.. Och jag kommer att hålla igång hela helgen för det gör man där! Skönt:D


Lite om mig

Jag tänkte att jag inte har lämant någon större information om mig själ och det kanske skulle vara mer intressant för er att läsa just min blogg om ni får en liten bild av mig. :) 
 
1.  Det här får mig att må bra: Fina vänners sällskap, Pojken min, Katten, Stallet, Viktnedgång, Tända ljus, Nystädad lägenhet, En god kopp thé, Hästar.
2. Vad är kärlek? Kärlek är en undrbar känsla av total trygghet. Jag tror att man kan vara kär utan kärlek och man kan känna kärlek utan att vara kär.(Kommer ett längre inlägg om detta)
3. Favoritårstid och varför? Oj vad svårt! Alla årstider har sin glans men jag skulle nog säga försommaren, när värmen börjar komma och skolorna slutar, då trivs jag som bäst.
4. I min handväska: Jag måste erkänna att jag aldrig har en handväska utan har allt i mina jackfickor. Men jag har alltid med mi tuggumi, plånbok och cigaretter.
5. Tre sanningar om mig: Jag är en riktig fegis. Nya och oplanerade saker skrämmer mig något enormt. Jag anser mig själv som ganska smart. 
6.  En sak jag gör varje dag: Borstar tänderna, men det gör väl de flesta. 
7. Det här gör mig lycklig: Alokohol, vänner och min fina lilla familj(Pojken och katten) 
8. Mina rädslor: Jag är fruktansvärt rädd för grodor, mörker skrämmer mig lite, att prata inför en större grupp människor, Hoppning på hästryggen, Att bli lämnad av Pojken
9. Om jag blev rikast i världen: Skulle jag fly till ett varmt land med alla mina nära och kära och leva livet där!
10. Saker jag stör mig på: Människor och måste hävda sig genom att trycka ned andra
11. Saker som får mig att gråta: Min kropp, Döden, Fina filmer, Ilska, Gråter för nästan allt!
12. Ett pinsamt ögonblick: När jag på en fest spydde på allas skor. 
13. Några personer jag inspirerats av: Min syster, Min mamma; Min pappa, 
14. Min favoritplats i vardagen: Stallet, I sängen på pojkens arm
15. Något som har förändrat mig: Att våran familj har haft dåligt med pengar är något jag faktiskt är tacksam för, jag tror att utan det skulle jag inte vara alls lika ödmjuk som jag är idag. 
16. Vad jag vill bli när jag blir stor: Arbetsterapeut
17. Detta skulle jag vilja göra innan jag dör: Besöka alla världsdelar 
18. Min favoritdryck: Beror helt på samanhang, Thé, Ramlösa,Vodka som sagt beror på. 
 
Lite saker om mig hoppas att ni nu får en lite bredare bild av mig:) 

Nov. 07, 2012







Jag vill bara vara smal!

Sex

Sex är något som för mig är mycket jobbigt. Allt är verkligen jobbigt!Nakenheten, är nog det som är värst, att tänka på det pojken ser ger mig kväljningar, om det råkar vara så ljust att jag kan se något av mig själv får jag panik och sen funkar det inte mer. Pojken är dock världens tålmodigaste och mest förstående. Men det är klart att han tycker att det är jobbigt, inte för hans egen skull men för min

skull. Att jag ska tycka så illa om mig själv tycker han är jobbigt.
Och självklart tycker jag också att det är jobbigt men vad ska jag göra åt saken? Jag försöker gå ned i vikt för att bli vacker och först då kommer jag kunna tycka att om mig själv! Man kan inte tycka att något fult är vackert det vet faktiskt alla. Men i takt med att kilona försvinner så hoppas jag att kärleken till min kropp kommer tillbaka!

Nov. 07, 2012

Solen skiner i min lilla by och livet känns fortfarande ganska bra.
Idag ska jag och pojken ut på promenad och sen blir det ridning ikväll.



En liten bild på mitt hår från gårdagen

Nov. 06, 2012

Idag har jag faktiskt skött mig bra, ätit regelbundet, tränat och jag mår faktiskt riktigt bra!
Jag känner mig faktiskt på riktigt lycklig. Känns som allt kommer lösa sig nu pojken har fått jobb och jag har sökt universitet så nu är det bara att hoppas att jag kommer in!
Tänk de som går med den här känslan
jämt, fy fan vad skönt!



Socker

Jag måste verkligen bli av med mitt sockerberoende för min konsumtion av godis är verkligen inte av denna värld!
Jag kommer dö i hjärtinfarkt innan jag fyllt 25 om jag fortsätter så här!
Smalheten är mil bort..